Den som har varit på Urban Deli i Stockholm kan estetiken. Vita kakelväggar, några starka färgklickar i inredningen, industriellt, designlampor, kuddförsedda fönstersmyg. Lite amerikansk diner möter SoFo i Stockholm. Triller Mat & Bröd är familjeföretaget med fokus på bageri och catering, med lokaler och fik över hela Uppsala. Sedan i början av sommaren har de numera en ”brödbod” på St Olofsgatan, i en trevlig, ljus liten hörnlokal som känns som ett litet fynd strax utanför den absoluta stadskärnan.
Men är det en butik eller är det ett kafé? Svaret kan tyckas givet, det funkar som både och.
Här finns både bröd och bakverk till försäljning och förtäring, liksom här även säljs lokalproducerad marmelad, ägg, honung, saft, ostar, olja, mjöl med mera.
Borden är få och luncherna färdiga för take away redan i disken. Som lunchalternativ finns det soppa för 65 kr (80 kr med en ostmacka till). Patrullen provar en potatis- och purjolöksoppa som är helt okej, om än lite för vattnig för att kännas mättande. Tur då att det finns en uppsjö med bakverk att frossa sig igenom. Vi tar även en sallad som ska vara kolhydratsfri, med kallrökt lax, rotsaker, gul tomat, sallad, groddar och rödbetor. Med dilldressing till blir det en matig sallad med tuggmotstånd i rotsakerna som kontrasterar fint mot den mjuka laxen. Groddarna gör ett bra jobb att få salladen mer saftig jämte de mer torra ingredienserna. Andra sallader i disken utgår från rostbiff, kyckling och haloumi i enkelt stuk.
Fikautbudet lämnar ingen besviken. Allt från klassiska jättelika Linnébullar till Trillerklassikern cake pops trängs i disken. Äppelmazarinen ger den rätta "mormorskänslan", brownien är saftig, medan sesambaren känns lagom söt, om än lite torr. Kaffe finns både i klassisk bryggform eller skummiga lattes. Patrullen noterar även Johan & Nyström-teer i färgglada burkar.
Vad gäller inriktningen känns det lite otydligt. Traditionella prinsessbakelser står mitt i den industriella hipsterestetiken, lunchutbudet sticker inte ut nämnvärt. Även blandningen mellan kafé och butik gör satsningen lite otydlig, men samtidigt charmig. Det blir liksom ett ställe man hamnar på spontant. Du tar en fika när du ändå tänkt köpa bröd. Men några intima långsittningar blir det inte tal om, bland de få borden. Och det har stället inte heller räknat med, inser man när man frågar efter toalett efter lunchen. Det finns ingen, eftersom det främst är en ”brödbod”.