Nu öppnar det nya konditoriet

Under torsdagsmorgonen öppnade prisade konditorn Frida Leijon sitt konditori.

Frida Leijon

Frida Leijon

Foto: Sven-Olof Ahlgren/arkiv

Kafé2017-08-24 07:00

Leijon stenugnsbageri och konditori är namnet på företaget, som slog upp dörrarna till lokalen i Sala backe för första gången på torsdagsmorgonen.

Frida Leijon blev känd för allmänheten sedan hon utsågs till Årets konditor 2016. Då arbetade hon på Güntherska som chefskonditor, men nu har hon alltså blivit egen.

Som Uppgång tidigare berättat öppnar hon konditoriet tillsammans med sambon Susanna Johansson. Lokalen på Årstagatan har renoverats och kunderna kommer att erbjudas stenugnsbakat bröd, tårtor, bullar, mackor och sallader.

"Det har varit ett stort projekt, men det blev väldigt fint", skriver Frida Leijon i ett meddelande till Uppgång och bjuder på lite kuriosa om lokalen: det har nämligen varit ett snabbköp från början, huset byggdes 1945. "När vi renoverat så har vi kämpat med att ta fram golvet av kolmårdsmarmor som legat under spackel, plastmatta och parkett."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!