Två döda i cykelkrock – misstänkt drograttfylla

Två av de fyra cyklister som blev påkörda av en personbil i Mörbylånga kommun under onsdagseftermiddagen har dött av sina skador.
–Det är oerhört tragiskt, säger kommundirektör Ann Willsund.

Fyra cyklister har blivit påkörda på Öland. Arkivbild.

Fyra cyklister har blivit påkörda på Öland. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2020-07-22 17:20

Krocken inträffade på en väg i norra Färjestaden strax innan klockan fyra och samtliga cyklister fick föras till sjukhus. En kvinna i 45-årsåldern och en pojke under 15-år omkom av sina skador.

De övriga två personerna, en man i 50-årsåldern och en pojke under 15 år har skadats. Enligt Region Kalmar län har de lindriga skador. Polisen vill inte berätta om de fyra påkörda cyklisterna har någon inbördes relation.

Föraren av personbilen har förhörts av polis och de initiala brottsrubriceringarna är grov drograttfylla, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död i två fall samt vållande till kroppsskada.

– Brottsrubriceringen kan komma att ändras, det får vi se efter den tekniska undersökningen, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

Händelsen inträffade på en mindre väg i norra Färjestaden. Ann Willsund, kommundirektör i Mörbylånga kommun, bor själv nära platsen för olyckan och beskriver vägen som lugn.

– Det här är en väldigt fin cykelväg, det är inte bara en cykelväg utan bilar kör där också, men det är inte en farlig väg.

Olyckan väcker mycket känslor hos Willsund.

– Tankarna går till de som är drabbade. Det är oerhört tragiskt.

Det är många som cyklar på Öland just nu, konstaterar kommundirektören.

– Det är fint väder, sommar, många lediga och många cyklar på Öland, så är det.

Bilen och cyklarna är tagna i beslag. Det är oklart om andra cyklister var i närheten av olyckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!