Snart svar på var biffen på krogen kommer ifrån

Från och med mars nästa år ska matgäster på restauranger och serveringar lätt hitta information om vilket land det kött som serveras kommer ifrån.

Till våren ska restaurangerna ge klara besked om vilket land köttet kommer från. Arkivbild.

Till våren ska restaurangerna ge klara besked om vilket land köttet kommer från. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Livsmedel2024-11-29 14:36

"Många konsumenter vill göra medvetna val om maten de äter och då är god information en förutsättning", säger landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) i ett pressmeddelande.

De nya föreskrifterna är utarbetade av Livsmedelsverket, på uppdrag av regeringen. De omfattar de köttslag som redan är ursprungsmärkta i butikerna: nöt, svin, får, get och fågel.

På restauranger ska gästerna få information skriftligt eller muntligt, och ges den muntligt ska det framgå tydligt hur – exempelvis via en skylt vid kassan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!