Lobster rolls med löjrom
4 portioner som större förrätt
Tid: 30 min
2 kokta humrar
1 citron
1 knippe gräslök
½ dl majonnäs
50 g sallad
50 g löjrom
4 korvbröd
Smör
Salt och peppar
1. Dra bort hummerstjärtarna från kroppen. Knäck skalet och plocka ut köttet. Knäck klorna genom att banka försiktigt med baksidan av en kniv. Skär hummerköttet i grova bitar.
2. Riv det gula skalet från citronerna på finaste sidan av rivjärnet eller med ett zestjärn. Finhacka gräslöken. Blanda hummer med citronskal, gräslök och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korvbröden i en smord ugnsfast form. Pensla dem med smält smör. Låt baka tills de fått fin färg.
4. Öppna korvbröden försiktigt. Lägg i några blad sallad och hummerröra. Toppa med löjrom och servera med citronklyftor.
Recept & foto: Sandra Gunnarsson