Lobster rolls med löjrom

Det finns olika varianter på den populära ”gatumaten” lobster rolls – dessa görs med lite majonnäs, citronskal, gräslök och löjrom. Passar perfekt som förrätt på nyår.

Foto:

Helgreceptet2016-12-30 05:00

Lobster rolls med löjrom

4 portioner som större förrätt

Tid: 30 min

2 kokta humrar

1 citron

1 knippe gräslök

½ dl majonnäs

50 g sallad

50 g löjrom

4 korvbröd

Smör

Salt och peppar

1. Dra bort hummerstjärtarna från kroppen. Knäck skalet och plocka ut köttet. Knäck klorna genom att banka försiktigt med baksidan av en kniv. Skär hummerköttet i grova bitar.

2. Riv det gula skalet från citronerna på finaste sidan av rivjärnet eller med ett zestjärn. Finhacka gräslöken. Blanda hummer med citronskal, gräslök och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korvbröden i en smord ugnsfast form. Pensla dem med smält smör. Låt baka tills de fått fin färg.

4. Öppna korvbröden försiktigt. Lägg i några blad sallad och hummerröra. Toppa med löjrom och servera med citronklyftor.

Recept & foto: Sandra Gunnarsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!