"Pinsamt dåligt av UL"

Fyra busshållsplatser i Vittinge byggs om. Det har skapat kaos för både resenärer och bussförare.

20 juni 2019 07:28

Mellan 2018 och 2020 bygger Trafikverket om över 100 busshållplatser i Uppsala län. I veckan började arbetet med hållplatserna Vittinge och Vittinge Valls väg längs riksväg 72. För säkerhetens skull leder UL under tiden om busstrafiken till den gamla landsvägen som går parallellt. Men både bussförare och trafikanter haft svårt att hitta till de nya hållplatserna.

– Många av UL:s bussar har kört den gamla rutten, men den jag åkte hem med hittade inte alls. Det är inga skyltar eller nya hållplatser utmärkta för resenärer. Det är svårt att veta vart man ska ta vägen. Pinsamt dåligt av UL, säger en passagerare.

LÄS MER: Ingen badbuss i sommar

Enligt UL skulle ombyggnationen av hållplatserna ha börjat först efter sommaren. Då hade de haft mer tid på sig att informera förare och trafikanter tydligt, men när byggentreprenören tidigarelade arbetet hann UL inte med.

– Det beror på den mänskliga faktorn. Vi är jätteledsna för att trafikanterna har kommit i kläm. Det är bra att de säger till när något är oklart. Självklart gäller ersättningsgarantin. Vi beklagar, säger presschefen Helena Klange.

I dagarna sätter UL upp omledningsskyltar och besöker bussbolaget Nobina som kör sträckan för att informera förarna om att de måste köra den nya rutten, även om den ordinarie är framkomlig. Den tillfälliga vägen gäller till och med 5 juli. Beroende på hur långt arbetet med hållplatserna nått, kommer de ut med ny information om vad som gäller efter byggsemestern.

LÄS MER: Dags för sommartidtabell

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Madeleine Andersson