John Wallén, uppvuxen i Östervåla nu boende i Uppsala, är en av deltagarna i den fjärde säsongen av ”Gift vid första ögonkastet” som hade premiär i söndags. Programmet går ut på att människor som aldrig tidigare har träffats gifter sig vid sitt första möte och ska sedan bygga upp sin relation. Att samtliga par som varit med i förra säsongen skiljde sig är inget som oroat John Wallén när han sökte till programmet.

– Jag hade aldrig sett programmet. Det lilla jag visste hade jag fått reda på av min morsa som berättade om det.

Att han sökte sig till programmet menar han är mest av en slump.

– Morsan tyckte att jag skulle söka för ett år sedan. Då skrattade jag bara åt förslaget, sen såg jag deras annons om att de sökte folk för en till säsong så då sökte jag. När beskedet kom att jag hade blivit antagen och att jag skulle gifta mig om två veckor med någon jag aldrig hade träffat, då funderade jag en hel del över vad det innebar. Men det var bara att köra.

Inför söndagens premiär har han sett en del färdigklippta episoder.

­– Det känns märkligt att se sig själv på tv. Men jag tycker att jag har varit mig själv och att jag kan stå för allt jag har gjort. Nu får man bara hoppas att de inte har klippt programmet så att sammanhangen blir fel. Jag är jättenöjd över att jag var med. Det har verkligen varit en erfarenhet och ett äventyr för livet. Med tanke på att det är SVT som står för tv-produktionen så vill jag även tacka svenska folket för att de har betalat mitt bröllop!