Kommunen tar inte bort sina gamla bryggor

Glädjen är stor över att Laksjöbadet i Harbo är öppet igen. Men föreningen som sköter badet är kritisk till att kommunen inte hämtar sina bryggor.

23 juli 2019 20:00

I våras tänkte kommunen stänga Laksjöbadet. Då bildades en förening som tog över driften och satte i gång att renovera badet. Vid en storstädning 30 juni kom närmare 30 frivilliga och krattade ut ny sand, drog bort ris från skogen, städade toaletter och omklädningsrum och rensade bort vass. Samma dag kom de nya bryggorna i vattnet. Då passade många på att bada.

Kommunens gamla bryggor ligger kvar, vid parkeringen. Om kommunen hade stängt badet som planerat, skulle de ha forslat bort dem.

– Att få kommunen att lägga i andra bryggor var inte tänkbart. Och nu lägger de ansvaret på oss att ta bort deras gamla bryggor. Det känns minst sagt bakvänt, säger Hans Björk, en av initiativtagarna till föreningen Laksjöbadet.

Upprustningen har bekostats av sponsorer och medlemsavgifter i föreningen. Utrustning och maskiner har ortsbor ställt upp med utan kostnad. Nu återstår att laga några trasiga brädor i ett omklädningsrum, att måla invändigt och att färdigställa grillplatsen.

– Gemene man här på orten är så glada över det nya vackra badet och entusiasmen hos alla som hjälpt till har varit stor, berättar Hans Björk.

Datum för officiell invigning är inte spikat, inte heller hur den ska gå till.

– Men någon form av högtidlig invigning kommer det att bli och det vore roligt att se så många Harbobor där som möjligt, säger Hans Björk.

Tidningen har förgäves sökt ansvariga på kommunen för en kommentar om deras gamla bryggor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tina Lövrander