Efter boksuccén – nu släpper hon uppföljaren

Debutromanen gjorde succé. Nu släpper Morgongåvaförfattaren Linnea Dunér uppföljaren "Högt flyger fåglarna", som tar läsaren tillbaka till prästfamiljen i 1800-talssverige.

19 september 2017 10:00

Debutromanen "Det sjunger i isen" uppskattades snabbt av både recensenter och har hittills sålt i nära 1000 exemplar. Det har gett Morgongåvaförfattaren Linnea Dunér råg i ryggen inför släppet av roman nummer två i den planerade trilogin, med titeln "Högt flyger fåglarna", där läsaren återigen får ta del av liv och öden i den svenska prästfamiljen kring 1800-talets slut.

– Responsen på min första bok blev över förväntan, många läsare har sagt att de längtat efter bok nummer två och det gläder mig förstås särskilt, säger hon själv.

Linnea Dunér, som kombinerar skrivandet i det egna förlaget med webb- och layoutjobb samt en mindre tjänst som kanslist i Vittinge församling, berättar att boken varit i stort sett klar i ett par år.

– Det senaste året har jag framför allt ägnat mig åt redigering, småändringar och korrekturläsning av manuset, förklarar hon.

I arbetet med bokserien är det den egna kärleken till karaktärerna, som vuxit fram under processen, som framför allt kännetecknat skrivandet. Så här beskriver hon den kreativa processen:

– Jag har en grundplan när jag skriver, en röd tråd, men sedan kan det bli utstickare under skrivandets gång som även kan överraska mig själv ibland, det kan hända oväntade saker, säger hon.

I den nya boken tas läsarna tillbaka till de tre prästdöttrarnas öde i slutet av 1800-talet.

– Boken, som handlar en hel del om försoning och förlåtelse, sträcker sig ganska exakt över ett år, och där läsarna får en del svar. Handlingen sträcker sig också till bland annat Gävle, Östervåla och Öregrund, samt till fäbodlivet i Dalarna, avslöjar hon.

Hennes egen förhoppning med boken, som är tryckt i 800 exemplar, är framför allt att läsarna ska känna igen sig.

– Många läsare av första boken har tyckt att miljöer och karaktärer varit trovärdiga och levande. Målet är att förmedla den känslan även i den nya boken, och jag hoppas att den ska tas emot minst lika bra som den första, tillägger hon.

Linnea Dunér avslöjar också att den avslutande boken i trilogin "Vargatider" är påbörjad, men inte klar.

– Jag räknar med att jobba hårt med bokskrivande under det kommande året med utgivning av den sista boken i trilogin om cirka ett år, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!