De startar lördagshäng i Östervåla

Upprustad badplats, höj- och sänkbara basketkorgar och lördagsaktiviteter i sporthallen. Initiativen i Heby är många. Nu har några av dem fått ta del av årets sparbanksmiljon.

5 september 2019 13:54

Det är Sala Sparbank som sedan 2003 årligen delar ut en miljon kronor av sitt överskott till projekt i Heby och Sala kommun. I år inkom 109 ansökningar, varav 33 har fått dela på årets miljon. Ett av de drygt tio initiativen i Heby som är med och delar på kakan är innebandyföreningen Wåhla IBK. I lördags fick de ta emot en check på 30 000 kronor.

– Ungdomar behöver ha nåt meningsfullt att göra. Eftersom det inte finns någon ungdomsgård i Östervåla vill vi starta ett lördagshäng i sporthallen, med matcher och en del jippon omkring, säger Gabriella Friberg Westin, ordförande i Wåhla IBK.

Klubben bildades 2014 med två seniorlag och har vuxit snabbt. I dag består den av nio lag, från knatteålder och uppåt. Med start den 26 oktober kommer föreningen nu att arrangera lördagsaktiviteter vid sex tillfällen under hösten och vintern. Tanken är att vara en samlingsplats för Östervålas unga, även de som inte är intresserade av innebandy.

– Just nu är vi i spåningsstadiet kring vad kvällarna ska bestå av utöver innebandymatcher. Kanske ska man kunna testa VR, eller ha pingisturnering. Men vi är öppna för förslag och vill gärna rikta oss mot tonåringar, säger Gabriella Friberg Westin.

Andra föreningar i Heby som tog emot en check i helgen var bland annat Östervåla Buzzards som får 35 500 kronor för att köpa in höj- och sänkbara basketkorgar, och Harbo sockenråd som får 39 000 kronor för att rusta upp badplatsen vid Laksjön.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ebba Örn

Ämnen du kan följa