Populära konditoriet flyttar till nya lokaler

På bara ett år växte Jessans konditori ur den gamla lokalen på Kyrkogatan. Nu har det populära konditoriet öppnat på en ny adress.

Jessica Bergström har jobbat som konditor större delen av sitt yrkesliv och har alltid drömt om att starta eget. När gamla Åbagarn blev till salu 2019 tog hon chansen.

Jessica Bergström har jobbat som konditor större delen av sitt yrkesliv och har alltid drömt om att starta eget. När gamla Åbagarn blev till salu 2019 tog hon chansen.

Foto: Malin Jansson

Heby2022-06-08 20:00

Hon har växt upp med en mamma och mormor som bakade och när Jessica Bergström var barn brukade hon gå hem till sina fastrar efter skolan och baka bullar och småkakor.

– Vi har alltid haft hembakat och nybakat hemma så jag tror att intresset kommer därifrån. Jag tycker om det konstnärliga, att man får skapa med händerna och hitta på nya saker, säger hon.

undefined
Jessica Bergström har jobbat som konditor större delen av sitt yrkesliv och har alltid drömt om att starta eget. När gamla Åbagarn blev till salu 2019 tog hon chansen.

Hon har jobbat som konditor större delen av sitt yrkesliv och har alltid drömt om att starta eget. När gamla Åbagarn, som då hade drivits av samma ägare under 20 års tid, blev till salu 2019 tog hon chansen. Efter att ha renoverat lokalen öppnade hon Jessans konditori i augusti samma år.

– Jag tänkte att jag aldrig kommer förlåta mig själv om jag inte chansar, och på den vägen är det.

Det första året jobbade hon själv men sedan dess har Jessica Bergström kunnat anställa två personer på heltid. Hon märkte snabbt att de var för trångbodda och behövde fler sittplatser, och redan sommaren 2020 köpte hon den gamla blomsterbutikens lokaler på Kyrkogatan.

undefined
Redan första dagen i de nya lokalerna var det fullt ös, berättar Jessica Bergström. "Det är fantastiskt kul! Det är det som bär en – att det uppskattas så mycket", säger hon.

Hon och hennes sambo har gjort det mesta av renoveringen själva och för en vecka sedan öppnade Jessans konditori på nytt. Den nya lokalen har fler sittplatser och en trädgård med uteservering, och i framtiden är planen att även servera frukost och lunch.

– Vi var sju personer som jobbade första dagen och ändå hann vi inte med, det var fullt ös! Det är jätteroligt att det blir en sådan uppslutning när man satsar, säger Jessica Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!