Närboende överklagar bygge vid torg

Närboende till de planerade hyreshusen på Torghörnet i Östervåla överklagar detaljplanen till regeringen.

Heby2007-03-29 16:12
Man anser att den inte ingår i en helhetslöning för centrum som tar hänsyn till samhällets karaktär, miljö- och trafikfrågor och framtida byggnationer.
I februari avslog länsstyrelsen i Uppsala län överklagandena. Samma sex personer bosatta på fyra adresser intill Stora torget och nära grannar till Torghörnet går nu till sista instansen regeringen, närmare bestämt till miljödepartementet, med sina besvär.

Hebygårdars vd Ove Hedberg befarade för några veckor sedan att byggplanerna skulle inställas om det inträffade.
— Vi har varit i kontakt med miljödepartementet och fått beskedet att byggärenden har förtur. Ett beslut kan föreligga redan före sommaren.
Ove Hedberg uppger på torsdagen att samarbetspartnern NCC i Uppsala gett klartecken till att genomföra bygget trots dröjsmålet, under förutsättning förstås att också regeringen avslår överklagandena.
Det är fråga om två punkthus med fyra bostadsvåningar med 30 lägenheter samt vindsvåning med förråd. Husen utrustas med hiss och målgruppen är framför allt äldre som vill sälja sin villa och bo bekvämt och centralt.

Husen tar bland annat i anspråk lekparken framför kommundelskontoret. Hebyfastigheter äger tomten och avser att anlägga en ny lekpark på före detta sjukhemstomten i närheten som kommunen äger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om