Det knäpper i snön och den stora plåtdörren står på glänt. Innanför garagedelen med en övervintrande 50-talsbil hörs ljud av gympaskor mot mjukmatta.
I ett avskilt rum utrustat med hävställning och högar av vikter finner vi de tappra som för dagen kämpar med sitt träningspass.
13-åriga Lovis Backman från Harbo studsar upp från en armhävning. Hon är röd i ansiktet.
– Det är fett kul. Men jobbigt, säger hon och ler.
Hon tränar extra styrka och koordination till sin skidåkning i Östervåla IF.
Sällskapet, Emil Sivertsson och Malte Rönn, båda 12 år, kör på nere i hörnet med benböj.
– Marklyft är jobbigast, säger Emil innan han kör vidare.
När UNT är på besök är det smygpremiär för den nya lokalen. Här öppnar Johanna Wiik nytt gym i januari.
En av de grejer hon fokuserar på är alltså träning för barn och ungdomar.
Detta trots att barn som lyfter tungt och går på gym är något av ett kontroversiellt ämne. Flera gym har exempelvis åldersgräns på 13 år. Men Johanna tar de kritiska frågorna med ro.
Hon är, uppger hon, väl medveten om både den utseendehets många unga utsätts för tidigt i dag via främst sociala medier – samt risken att göra illa sig när det blir tungt.
– Vi har tre åldersgrupper. Bara de äldre, 13 till 15, får köra med skivstång till exempel. Jag anpassar passen till de som är här för dagen. Fokus är inte på att prestera. Alla kör sitt race. Vi peppar varandra, utvecklas som individer och provar saker tillsammans. Det viktigaste är att vi är snälla mot varandra – och: Vi svär inte. Det är dock mitt största problem, när jag själv tränar, säger Johanna och skrattar.
Men hur ser du på att barn faktiskt kör styrketräning här, behöver de verkligen det?
– Det finns forskare som säger att det inte är någon fara att barn tränar så länge de inte överanstränger sig och lyfter för tungt. Det handlar om att träna med rätt teknik. Rörelserna vi gör här, särskilt de yngre, är rörelser som de gör hela tiden i vardagen. Jag försöker lära dem att göra dem och övningarna rätt, här och hemma i vardagen.
Johanna menar att hon lyckas locka unga som annars kanske inte alls skulle röra på sig.
– Jag får hit barn som slutat med lagsport. Om jag får jag hit åtminstone någon som känner att den får lära sig nya saker, blir starkare och mår bättre på sitt sätt, i sitt tempo, så har jag gjort något bra.