Kan du berätta mer?
– Ja, vi tre har tillsammans med ett 40-tal pianister nyligen medverkat i fyradagarssatsningen Stockholm Piano Festival i Konserthuset. Bland annat var vi med och gav en maratonkonsert med sammanlagt 19 pianister. Festivalen invigdes med att jag, Ivetta och Love framförde ett program som den legendariske polskjudiske pianisten Ignaz Friedman spelade i samma sal (Grünewaldsalen) i oktober 1932 och som omfattar stycken av Brahms, Chopin, Schumann, Skrjabin, Alfvén, spansk musik samt Strauss.
Är det exempel på pianomusikens guldålder?
– Ja, om man menar perioden från 1880 till slutet av 1930-talet och syftar på att det då fanns en lång rad utomordentliga pianister. Då stod pianot som instrument högt i kurs, många spelade hemma, fyrhändigt var vanligt och det fanns otaliga pianofabriker bara i Sverige.
Hur lägger ni upp söndagens konsert?
– Som vi gav den i konserthuset. Där blev den en jättesuccé och fina recensioner i pressen. Jag har hört talas om den utmärkta Steinwayflygeln i Heby. Ett bra instrument, som svarar mot pianistens impulser, är en förutsättning för själva upplevelsen av musiken.
Har du spelat i Heby tidigare?
– Ja, för bra många år sedan tillsammans med sångerskan Sylvia Lindenstrand.