Johanna Andersson har barn som går i förskoleklass och årskurs fem, och hon tycker att det är besvärligt att lämna och hämta barnen vid skolan.
– Vändplanen är alldeles för liten och det finns inte tillräckligt med parkeringar. Det gör att föräldrar kör in på skolgården och det är jättefarligt eftersom barnen passerar där när de går till klassrummen, säger hon.
Rondellen och vägen ut från vändplanen har två körfält för att bilar ska kunna parkera i ytterkanten och totalt finns det plats för ett tiotal parkerade bilar samtidigt. Men enligt Johanna Andersson är det alldeles för få platser sett till antalet bilar som kommer både på morgonen och eftermiddagen.
– Skolans policy är att de yngsta barnen ska lämnas och hämtas vid klassrummet och det kräver att man ställer sin bil någonstans. Det är ett stressmoment att inte veta om det finns plats och att behöva skynda sig tillbaka för att det står bilar och väntar.
Framför allt är hon orolig för att situationen skulle kunna leda till en olycka.
– Min största oro är att ett barn kommer bli påkört. Det finns nästan ingen plats där barnen kan gå där det inte dyker upp en bil och förr eller senare kommer det att hända en olycka.
För bara några månader sedan gjordes vändplanen om eftersom den ansågs vara för trång och dåligt utformad, och då breddades vägen för att bilar skulle kunna parkera till höger och passera till vänster. Roy Andersson, som är förvaltningschef på Hebygårdar, säger att den främsta anledningen till att trafiksituationen inte har förbättrats är att bilisterna inte respekterar skyltningen.
– Om alla följde skyltarna skulle det fungera mycket bättre. Det stora problemet är att folk kör in på skolgården trots skyltning, och eftersom räddningstjänst och sophämtning måste kunna köra in kan vi inte ställa upp betongsuggor.
I utredningen om den nya vändplanen var ett förslag för att kunna göra en större rondell att använda ytan där personalen parkerade, men skolan ville ha kvar personalparkeringarna.
Med facit i hand, finns det planer på att göra om vändplanen igen?
– Om bristen på respekt för skyltningen fortsätter kanske den behöver byggas om igen, och om skolan anser att det behövs tar vi på oss att göra det.
UNT har sökt Dan Bergqvist, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.