Faringe slakteri premieras
Faringe slakteri i Huddunge har utsetts till Årets Företagare i Uppsala län och går därmed vidare till riksfinalen i början på november.
På måndagen bjöd organisationen på tårta, samt överlämnade blommor och diplom till ägarna Peter Wängemar och Niclas Forsgren från Uppsala samt Lars-Henrik Säfström, Huddunge. Sedermera utdelas också statyetter till dem.
De tre tog över slakteriet med sex anställda för fem år sedan. I dag är arbetsstyrkan fördubblad.
- Djurägare och konsumenter önskar lokalare slakterier. Faringe slakts upptagningsområde är tio mil och djuren behandlas etiskt, sade Charlotte Wall som själv är djurägare och anlitar just Faringe.
Motiveringen för att det lilla Huddungeslakteriet skulle nomineras från Uppsala län till riksfinalen var lång och vacker. Utöver det lokala och etiska uppfyller man också de allmänna villkoren, nämligen att vara lönsamt och ett föredöme för andra företagare.
- Det företag som nomineras granskas noga så att det inte finns några lika i garderoben, sade Charlotte Wall.
Med på uppvaktningen i församlingshemmet i Huddunge var också Hebyföretagarnas vide ordförande Ulf Fahlstad, kommunens näringslivssekreterare Helen Lundell (som nominerade Faringe slakteri till tävlingen), samt Företagarnas regionordförande Anders Blomkvist.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!