De blev årets företagare i Heby
Trion tog över Huddungeföretaget för drygt fem år sedan. På tisdagen fick ägarna av Faringe Kött o Slakt AB i Huddunge, Nicklas Forsgren, Peter Vengemar och Lars-Henrik Säfström, ta emot utmärkelsen Årets företagare i Heby kommun.
Foto: Johan Eriksson
- Faringe slakteri är en förebild när det gäller att bedriva småskalig och närproducerad livsmedelshantering i en bransch som präglas av några få stora aktörer. Man kämpar också för hög kvalitet och en etisk hantering av djuren i en ofta ifrågasatt och hårt reglerad bransch, löd bland annat motiveringen från utdelaren Charlotte Wall, kommunpolitiker och lokalordförande i Företagarna.
Lars-Henrik Säfström, som varit med och drivit slakteriet i drygt fem år, var både stolt och glad över utmärkelsen.
- Det här är inget som vi har räknat med! Men det känns jättekul att bli uppmärksammad och ger en sorts kvitto på att vi har satsat rätt, sade han.
Vad betyder det att få utmärkelsen?
- Framför allt sporrar det i vårt fortsatta arbete.
Senaste fem åren har företaget expanderat. I dag finns ett tiotal anställda vid det småskaliga slakteriet som arbetar efter ledorden "närhet och helhet". Närhet därför att slaktdjuren hämtas inom en radie av max tio mil, helhet för att kropparna styckas och levereras direkt till butiker i Uppland och delar av Västmanland. Utmärkelsen Årets företagare delas ut varje år av organisationen Företagarna i samverkan med kommunen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!