Chock och förstämning i Heby

Dagen efter mordet på den 28-årige Hebybon rådde en blandning av chock och förstämning i Heby. Samtidigt har 25-åringen som sitter anhållen misstänkt för mordet gjort vissa medgivanden.

Stig och Edit Nordin som bor alldeles intill grusplanen där 28-åringen hittades mördad är skakade.

Stig och Edit Nordin som bor alldeles intill grusplanen där 28-åringen hittades mördad är skakade.

Foto: Johan Eriksson

Heby2008-09-29 15:50
Det är måndag och dagen efter mordet på den 28-årige Hebybon. Överallt i samhället pratas det om det hemska som hänt. 60-åriga Kerstin Karlsson, som själv bor granne till grusplanen där kroppen upptäcktes på söndagskvällen, står vid mordplatsen där Hebybor tänt ljus till minne av mannen.
- Tankarna går ju till de anhöriga och allt känns hemskt, säger Kerstin Karlsson som själv jobbat med grannsamverkan på orten under de senaste åren.
- Här har förekommit både inbrott, hotelser mot personer och narkotikaproblem och området kring grusplanen har varit ett tillhåll för skumma saker under flera år, säger hon.

Inne i tidningskiosken mitt i samhället finns gott om kunder som läser kvällstidningslöpsedlarna där mordet slagits upp stort. En av dem är Morgan Persson.
- I ett litet samhälle blir en sådan här sak så personlig och påtaglig jämfört med om man bor i en storstad. Jag tycker det känns riktigt jobbigt i dag trots att jag är nyinflyttad här, säger han.
Chanette Lanner som jobbar i kiosken är liksom många av hennes kunder chockade över det som har hänt.
- En genomgående kommentar är att det känns overkligt att något sådant här ska kunna hända i lilla Heby och själv känner jag likadant. Visst råder det en form av chockstämning i samhället, säger hon.

Samtidigt kommer rapporter från Uppsalapolisen som säger att den 25-årige man som sitter gripen misstänkt för mordet har gjort vissa medgivanden.
- Mannen har erkänt att han misshandlat 28-åringen, men inte att han dödat honom. Männen hade bestämt möte på den gamla idrottsplatsen. Vad som sedan gick snett männen emellan kan vi inte kommentera just nu, säger presstalesman Christer Nordström.
Polis och åklagare inväntar nu den rättsmedicinska obduktionen som kommer att ske i morgon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om