Familjen Brough flyttade till Sverige för snart 15 år sedan. De hade varit bland annat i Uppsala och Karlstad på bröllopsresa och upplevde att människorna var mer omtänksamma och inte lika stressade som hemma i London. Först köpte de en sommarstuga några kilometer utanför Tärnsjö och efter några år flyttade de hit permanent.
– Det var mycket för barnens skull, att de skulle få mer trygghet. Det känns som att man tar hand om varandra mer här, säger Phillip Brough.
2014 startade de företaget World Tree där de lagade mat i ett tält på lokala marknader, bland annat i Ulva kvarn utanför Uppsala och på Stora torget i Sala. Från början tänkte de bara ha cateringverksamhet, men sedan dess har företaget växt med både en food truck och en restaurang med bar. När de under första året av pandemin hade betydligt färre cateringuppdrag bestämde sig Phillip och Alice Brough för att satsa mer på restaurangen.
– Jag tror att många kanske inte ville åka in till Uppsala på grund av smittorisken och att flera hittade hit då. Sedan när restriktionerna började släppa har de fortsatt att komma, och många har sagt att det är roligt att det finns något här, säger Phillip Brough.
Men även om pandemin visade sig vara bra för restaurangen har den påverkat parets beslut att nu sälja företaget. I slutet av förra året blev Phillip sjuk i covid-19 och han känner sig fortfarande inte helt återställd.
– Det tar lång tid att komma tillbaka till hundra procent, och vi tror att det finns andra med mer lust och nytänk som kan ta nya steg framåt. Verksamheten går väldigt bra men vi har jobbat i åtta år med företaget och det känns som att det är dags att gå vidare.
Gå vidare innebär att familjen i sommar flyttar till Oxford. Där ska Phillip jobba med utbildning inom it-utveckling.
– Om den som tar över vill det kommer vi att ge den våra recept och visa hur vi gör, men om personen vill göra något eget är det såklart inget vi kan bestämma över. Folk säger att de vill ha restaurangen kvar så jag hoppas att det blir något med samma känsla, även om det kanske inte blir exakt samma koncept, säger Phillip Brough.