"Ett sätt för oss att markera"

Familjerelaxen i Bålstas simhall stänger under de två närmaste helgerna.

26 oktober 2018 17:00

Orsak: Det är för bråkigt när det egentligen ska vara extra lugnt.

– Det kan verka fyrkantigt, men det är ett sätt för oss att markera, säger Anette Pettersson Faye, enhetschef Ung och Hälsa, Förening och Anläggning i Håbo kommun.

Är det någon speciell händelse som ligger bakom beslutet?

– Nej, det är det inte. Det är snarare så att alltför många, både barn och vuxna, inte respekterar att det ska vara lugnt i familjerelaxen, att det finns ordningsregler som måste följas, säger hon.

Familjerelaxen, med varmvattenpool, ångbastu och bubbelpool, är ett uppskattat och välbesökt inslag i Bålstas simhall.

– Nu planerar vi också att bygga en ny simhall i Håbo och alla säger att de vill ha den här typen av aktiviteter. Då måste vi också ha en helhetsdiskussion om hur vi uppträder mot varandra, menar Anette Pettersson Faye.

Hon tycker att det är ett dilemma att det finns vuxna som inte lyssnar på simhallens personal, när den påpekar att ordningsregelerna inte följs.

– Vi vill inte göra en höna av en fjäder, men samtidigt är det viktigt att ta det här på allvar. Det är en arbetsmiljöfråga för personalen och en fråga om trygghet och säkerhet för besökarna, säger Anette Pettersson Faye.

Går det inte att stänga av de som bråkar?

– Vi har valt att göra den här markeringen. Det här är ett mönster med mer stök som har pågått under en tid, säger hon.

Hur går ni vidare?

– Nu har jag bokat in möten med personalgruppen under den närmaste veckan. Vi ska diskutera hur vi kan skapa rutiner som gör att alla besökare kan trivas och att ordningsreglerna följs, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand