De hoppas knyta många kontakter från sin lilafärgade monter.

– Vi drog i gång för tre veckor sedan och jobbar med färg, tapet, kakel, klinker, säger Emma Johansson.

Pappa Mats, med flera decennier i branschen, berättar om samarbeten med andra lokala företag och hoppas att de fyller ett behov i ett växande Bålsta.

Artikelbild

| Karin Axelsson och Jane Engelmark var två av besökarna.

På andra sidan ishallen, förvandlad till mässlokal, står Susanne Norén och pratar med några andra Bålstabor. Hon är delägare i Peter Spolare AB och sitter i Håboföretagarnas styrelse.

– Vi startade 2005 och jag tycker mässan är ett bra tillfälle att skapa kontakter. Dels träffar vi våra befintliga kunder, dels nya.

Hur ser framtiden ut?

– Underhållsspolning är något som blir allt viktigare, säger hon och förklarar att det blir en allt större medvetenhet med bland annat tydliga underhållsplaner hos fastighetsägare.

Artikelbild

| Ingela Boman och Ulla Lindroth Andersson på gatu- och parkavdelningen.

Jane Engelmark och Karin Axelsson är två besökare som tittade in på mässan redan under förmiddagen.

– Mässan fyller många syften, man får lära sig om verksamheter man inte trodde fanns här i området, säger Karin Axelsson och tar fram reklam från Skogsbackens ost och Knarnnibble musteri.

Artikelbild

| Heidi Houtaniemi jobbar med larm, lås och bevakning.

Kilenkrysset, som har specialicerat sig på att utveckla industrimark, är med på mässan.

– Det är börjar bli slut på mark runt Roserberg, Järfälla och Upplands-Bro, runt hela Stockholm. Därför är Håbo hett, säger affärsutvecklaren Andreas Lenander.

Artikelbild

| Intresserad av att bo på Vallvägen? Håbohus lägenheter är klara nästa år.

Företaget har intressen i Logistik Bålsta, men har även mark i Varghällar utanför Enköping.

– Enköping är fortfarande lite svalt. Just nu går det en klar gräns vid pendeltåget, men förr eller senare ökar trycket även i Enköping, säger han.

Artikelbild

| Martin Wicksell, planarkitekt är som sina kollegor en nyckelperson på en avdelning där det fortfarande finns vakanser. I bakgrunden områden som just nu detaljplaneras.

Den ökande e-handeln kräver logistikcentrum i storstadsområden. Annika Persson, dotter till Kilenkryssets grundare Jan Persson, flyttar hem efter fler år utomlands, sitter i företagsledningen och är på väg att bosätta sig i Bålsta.

– Så det här är hemma för mig nu, säger hon.

Artikelbild

| Peter Karén, Annika Persson och Andreas Lenander från Kilenkrysset säger att industrimarken nära Stockholm håller på att ta slut och att Håbo är hett just nu, men Enköping lite svalare för aktuella logistiketableringar.

Larm, trygghet och kameraövervakning är ord i tiden. Heidi Houtaniemi från Larm Assistans i Bro var med även på förra mässan och hon och Alexander Svensson i montern har kommit tillbaka i år. De har bevakningsuppdrag i närkommunerna och drygt 20 anställda inom lås och larm samt assistans.

Kommunen har tillsammans med marknadsbolaget och Håbohus en stor, gemensam monter med högt besökstryck. För gatu- och parkchefen Ulla Lindroth Andersson och hennes kollega Ingela Boman är det glädjande att få prata om Bålstas utemiljö.

Artikelbild

| Vad finns under huven?

– Den berör ju precis alla, säger de.

Att bevara gröna stråk i nybyggnation och att stadsparken i Gröna dalen med en tillhörande vattenpark snart blir av är nästan en nödvändighet, menar de.