Hon sadlade om och startade ortens första crêperie

Bakom ett buskage i Bålsta doftar det churros och pannkakor. Här gömmer sig Bålstas senaste restaurang: ett litet crêperie i en foodtruck.

"Jag har alltid gillat crêpes. I Grekland är det mycket vanligare än i Sverige", säger Sofia Moysidou som nu har öppnat crêperiavagnen Sweet Trip på Västerhagsvägen i Bålsta.

"Jag har alltid gillat crêpes. I Grekland är det mycket vanligare än i Sverige", säger Sofia Moysidou som nu har öppnat crêperiavagnen Sweet Trip på Västerhagsvägen i Bålsta.

Foto: Maria Lindblom

Håbo2022-09-17 06:56

I sommar har en vagn med crêpes och churros dykt upp vid Västerhagsvägen i Bålsta.

Bakom projektet står Bålstabon Sofia Moysidou, 48, som med hjälp av familjen har transporterat hit och målat om en tidigare korvvagn.

– Jag älskar att laga mat och gillar crêpes eftersom de går att variera så mycket. Man kan ju äta crêpes både till frukost, lunch eller som fika. Därför tänkte jag att det skulle vara kul att få göra crêpes till fler än familjen, säger Sofia Moysidou, som för tre månader sedan startade eget.

undefined
På bilden syns en crêpe med fyllning av nutella, jordgubbar och biscoff. Sofia Moysidou har bland annat också en specialfyllning med dulche de leche, bananoffe, bananer, biscoff och eventuellt vispgrädde för den som vill.

Hon har lång erfarenhet från restaurangbranschen, bland annat från sitt tidigare hemland Grekland där hon arbetade på restaurang i 15 år. I Sverige har hon bland annat varit skolköksanställd i Enköping.

– Efter att vi flyttat hit till Bålsta har jag vikarierat i Gransäterskolans skolkök, säger Sofia Moysidou, som har två barn.

undefined
Sofia Moysidou är nöjd med jobbet i vagnen. "Kunderna är trevliga och jag stortrivs med grannarna i frisersalongen och i den grekiska restaurangen här intill", säger hon.

Sonen Konstantos Konstantinos, 20, har denna eftermiddag kommit förbi vagnen.

– Mamma driver det här. Vi andra i familjen hjälper henne på loven, helgerna och ibland på eftermiddagarna, säger Konstantos Konstantinos.

undefined
Den lilla crêperiavagnen syns inte uppifrån Stockholmsvägen. Men doften av churros och crêpes känns ganska lång väg.

Varför står ni inte i centrum?

– Det var inte så lätt att få tillstånd att ställa vagnen där, sedan behöver vi tillgång till el, så då blev det här. I somras hade vi många kunder. Vi får se hur det går i vinter. Om det blir väldigt kallt kanske jag måste stänga en månad. Men jag ska försöka att ha öppet så mycket som möjligt, säger Sofia Moysidou, som stortrivs med närmaste grannarna i frisersalongen intill.

Karta: Crêperie Sweet Trip
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!