Det menar Anna H Walterholm, verksamhetschef för Håbos förskolor.
– Till i år öppnade vi en ny avdelning på tre av våra förskolor och i augusti kunde vi också öppna den nybyggda Frösundaviks förskola, säger hon.
Just nu finns 60 kommunala avdelningar fördelade på tolv förskolor, men fler platser behövs.
Klarar kommunen att hålla platsgarantin, att ordna en förskoleplats inom fyra månader?
– Ja, det har vi gjort under de här åren. Den stora utmaningen är att hålla jämna steg med kommunens expansion, säger Walterholm som varit chef för förskolorna i kommunen sedan 2015.
I januari fylls Frösundavik på med fler barn och dagen innan vi träffas i Kommunhuset har politikerna sagt ja till att gå vidare med den detaljplan som innebär att Skogsbrynets förskola vid Kraftleden byggs ut.
– När kommunen bygger förskolor måste det vara 6-8 avdelningar, inte bara av ekonomiska skäl. Nästan alla som söker en förskollärartjänst vill arbeta i större kollegialt sammanhang. Det gynnar barnen och den grund som förskolan ska lägga i det livslånga lärandet.
När vi skriver om personaltäthet i förskolan, och att grupperna blivit mindre som nu senast för ett par veckor sedan, får vi många kommentarer. En del menar att kommunens statistik är missvisande. Vad säger du om det?
– Inte mer än att vi följer SCB:s anvisningar till punkt och pricka. Jag är också jätteglad för att vi nu kommer att kunna erbjuda heltidsanställningar till redan tillsvidareanställda pedagoger, något som ger högre personaltäthet på våra storbarnsavdelningar.
Hon menar att den här riktade budgetsatsningen på 4,7 miljoner kronor på högre personaltäthet är ett lyft.
– Jag känner att förskolan nu har satts i fokus i Håbo på ett annat sätt än tidigare, säger Anna H Walterholm.