Det nya huset har nio meter i takhöjd och passar utmärkt för att plantera ett stort träd i eller ta in en hög julgran i. Kaféets ägare Ida Kimby, 31, och Alexander Kitali, 40, har storstilade planer och de har nu (på grund av byggförseningar) väntat länge på att få börja jobba i Bålstas mest spektakulära byggnad.
– Det ska bli så roligt att få driva kafé på en sådan här plats, säger Ida Kimby som säger att de snart ska få flytta in.
Hon ser fram emot att det troligtvis blir "mycket puls" och en stor blandning av besökare till kaféet som de lite skämtsamt döpt till Grand Central Bålsta.
– Det är spännande att få vara med om starten på en ny era. När jag växte upp fanns här bara en grillkiosk och en liten vänthall. På senare år har det inte funnits något alls åt pendlarna, säger Ida Kimby som är uppvuxen i Skokloster.
För ett par år sedan flyttade hon tillbaka från Stockholm tillsammans med sambon Alexander Kitali.
Paret driver under sommarhalvåret även Skokloster Motorkafé och bensin. Tidigare har de varit anställda inom livsmedel, kafé och restaurang. 2019 sålde de allt de ägde och flyttade till Lissabon. Efter det bestämde de sig för att satsa på ett liv som företagare, med hittills lägre inkomster, men med mer livsglädje.
– Det är jättestor skillnad i Håbo nu, mot när jag växte upp här. Kommunen har blivit mer attraktiv för pendlare, säger Ida.
– Det är skönt att bo i en kommun där det inte är så trångt, men många vill också kunna göra något kul efter jobbet. Vi vill därför utveckla lokalen även till en träffpunkt där det händer olika saker. Vi blir inspirerade av att det finns flera bra kaféer med mera i Bålsta som tillsammans kan bidra till den lokala kulturen, säger Alexander.
I kaféet kommer det mesta vara färdigpackat och kaffet serveras i take away-muggar. Allt för att det ska gå snabbt när folk har tåg och bussar att passa.
– Vi kommer exempelvis ha smörgåsar, fikabröd, smoothies, varma smörgåsar, kalla matlådor och sallader. Allt bröd bakas lokalt av Ica Maxi. Sedan kanske det kommer folk vid lunch för att köpa matlådor och på eftermiddagen kanske ungdomar kommer hänga här. Det går också bra att ta med sig datorn hit och jobba, säger Ida.
I lokalen kommer det också att finnas ett kiosksortiment som liknar Pressbyråns.
Paret har anställt två personer som ska jobba med dem i kaféet som kommer vara öppet från tidig morgon till kl 20 på kvällen.
– Vi hoppas kunna skapa en så trevlig miljö att även andra än pendlarna kommer hit för att fika.
Vissa fredagar kan det bli ungdomskvällar. Andra förslag är att ta hit entreprenörer och ordna poddkvällar eller föreläsningar om att driva eget.
– I sociala medier syns de som lyckats. Men de allra flesta har först lagt ner tiotusen timmar hårt arbete och haft svåra motgångar. Vi vill att det ska komma ut så att unga entreprenörer inte ger upp för tidigt.
Båda brinner också för socialt entreprenörskap.
– Vi har träffat många ungdomar som säger att de inte känner sig välkomna någonstans. Vi vill uppmuntra ungas kreativitet, i stället för att koppla ihop dem med strul.
Får ni någon fritid?
– Ja, vi lever ett liv som vi inte vill ta ledigt ifrån, vi mår bra när vi har människor omkring oss och jobbar. För oss är det inte heller konstigt att träffa vänner klockan tio eller elva på kvällen, eftersom vi även har vänner som är entreprenörer.