"Vi blir så otroligt glada."

Foto: Michaela Hasanovic

Guldkajan2017-02-19 09:00

Jubel, glada rop och applåder hörs från Villa Annas kök när Guldkajan för Årets krog delas ut.

Josefine Milton är vice vd och det syns på hela henne att hon är mycket stolt över utmärkelsen.

– Vi blir så otroligt glada. Vi driver det här med passion så det betyder väldigt mycket för oss.

Det är femte gången Villa Anna vinner det prestigeladdade priset och Josefine Milton tror att det är helhetsupplevelsen med allt från närvaro i service och omsorg om blommor till mat och vin och att de lägger ner lång tid på att planera sina menyer.

– Vi drar varje detalj till sin spets, vi utmanar oss varje dag och försöker ha nerv i allt vi gör, säger hon.

De eftersträvar en hemkänsla i sitt krogkoncept.

– Det ska vara som att gå på gala men med en avslappnad hemma-hos-känsla, säger Josefin Milton.

Øyvind Sæbjørnsen är kock. Han kommer från Vestlandet i Norge och har jobbat här i fyra år.

– Det är inte så stor skillnad på att jobba här eller i Norge. Det känns bra med det här priset, säger han.

Markus Arkevid är köksmästare och delägare i Villa Anna. Han tror att nya och för gästen mer lättsamma produkter, har varit en av orsakerna till vinsten av Guldkajan.

– Vi är mer flexibla nu. Det ska vara lätt att slinka in hos oss vare sig det är för en frukost, lunch eller för en trerättersmiddag, säger han.

Han berättar om råvarornas betydelse och att de hämtar in en hel del från skogen som harsyra och enbär, men även grödor från öppnare landskap som nässlor, nyponrosblad eller älggräs.

– Ja, vi picklar mycket, lägger i syra och använder som tillbehör, vi gör även glass av älggräs, säger Markus Arkevid.

Krogpatrullens motivering:

En uppdaterad lokal och mer flexibel meny – men samma lekfullhet i köket. Villa Anna fortsätter leverera finkrogsupplevelser som fascinerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!