Och de nominerade är ...

Snart är det dags att dela ut Guldkajor för extra berömvärda insatser i Uppsalas krogliv under 2016. Här är alla ­nominerade.

Årets Uteservering 2016:
Frenchi – Sorligt torghäng eller lummigt på bakgården. Nya Frenchi hade alternativen och blev sommarens självklara plats för folkliv.
Stationen – Stationen är en given hållplats och bjuder alltid på punktligt och stabilt utehäng med garanterat goda spanchanser. 
La Parrilla – En osannolik oas med gröna växter och vackra textilier mitt i den tråkigaste av gränder. La Parrilla lyckades göra grått till färgstarkt med sin sköna grillplats.

Årets Uteservering 2016: Frenchi – Sorligt torghäng eller lummigt på bakgården. Nya Frenchi hade alternativen och blev sommarens självklara plats för folkliv. Stationen – Stationen är en given hållplats och bjuder alltid på punktligt och stabilt utehäng med garanterat goda spanchanser. La Parrilla – En osannolik oas med gröna växter och vackra textilier mitt i den tråkigaste av gränder. La Parrilla lyckades göra grått till färgstarkt med sin sköna grillplats.

Foto:

Guldkajan2017-01-22 05:00

Nominerade till Årets nykomling 2016
Hava –
En tidigare hemlig övervåning blev ett glamoröst tillhåll för stans fiskfantaster, med höga ambitioner och skön miljö.

Frenchi – Svenssons krogars senaste koncept tar av tidigare succéer och lägger till nytt. Franskt och asiatiskt livar upp i stans mest centrala lokal.

Sherlock’s The Black Brook – Det är ingen gåta varför Sherlocks är populärt. Första kvarterskrogsäventyret är en lyckad historia med kreativt friterat, fräscht indiskt och generösa portioner.
Nomineras av UNT:s krogpatrull

Nominerade till Årets krog 2016
La Parrilla –
Grillen går het och känslan av storstad kittlar. La Parrilla är satsningen som fått Uppsalaborna att sluta upp.

Villa Anna – En uppdaterad lokal och mer flexibel meny – men samma lekfullhet i köket. Villa Anna fortsätter leverera finkrogsupplevelser som fascinerar.

Jay Fu’s – Man kunde tro att en krog som alltid går på knock skulle ha fallit på eget grepp vid det här laget. Tvärtom. Jay går alltid i närkamp med de mest kräsna av smaklökar.
Nomineras av UNT:s krogpatrull

Nominerade till Årets uteservering 2016
Frenchi –
Sorligt torghäng eller lummigt på bakgården. Nya Frenchi hade alternativen och blev sommarens självklara plats för folkliv.

Stationen – Stationen är en given hållplats och bjuder alltid på punktligt och stabilt utehäng med garanterat goda spanchanser.

La Parrilla – En osannolik oas med gröna växter och vackra textilier mitt i den tråkigaste av gränder. La Parrilla lyckades göra grått till färgstarkt med sin sköna grillplats.
Nomineras av UNT:s krogpatrull

Nominerade till Årets kafé 2016
Güntherska hovkonditori & schweizeri
- Sen Güntherska öppnade är inget sig likt i kafé-Uppsala. Här finns smakerna, variationen, och folket.

Cajsa’s café på Slottet - Slottets dolda skatt fortsätter att imponera. Smarriga smörrebröd, fint fika och unika rum ger en utsökt helhet.

Kafé Kardemumma - En välbehövlig ansiktslyftning för ett älskat kafé. Nygamla Kardemumma är i bättre form än någonsin.
Nomineras av UNT:s kafépatrull

Nominerade till Årets lunchställe 2016
Frenchi -
Finurliga Frenchi fixade fram luncher där nya smaker förförde Uppsalapubliken i ståndsmässig miljö.

Dylan's grill - Burgarkungen kom äntligen in till stan och folket flockas välförtjänt för att få sig en smältande god burgare sig till livs.

Hava - Fisk, kött eller fågel - men allt annat än mittemellan. Hava bjöd på stimmig, vällagad lunchstämning ända från första öppningsdagen.
Nomineras av UNT:s krogpatrull

Nominerade till Årets bar 2016
Stationen -
En institution i Uppsalas nattliv. Den långa bardisken är alltid lika inbjudande och folklivet härligt blandat.

Shotluckan - En het nykomling som det slår gnistor om. Shotluckan är lika delar studentikost party och koncentrerad dryckeskultur. Och alltid hundra procent show.

La Parrilla - Det ligger liksom i luften. Och i glasen och på tallrikarna. La Parrilla har lyckats få till den rätta stämningen och blivit ett givet stopp för en lyckad utekväll.
Nomineras av UNT:s barpatrull

Så funkar Guldkajan

För att kunna nomineras till en Guldkaja måste stället ha bedrivit verksamhet under minst två månader det aktuella året samt fortfarande vara i drift vid nomineringstillfället.

Vinnarna presenteras i UNT under februari. Glöm inte att rösta på din favoritkrog på unt.se/guldkajan. Omröstningen pågår januari ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!