Grillfritt på Uppsalabutikernas hyllor

Uppsalabor som vill grilla kan få det svårt. De butiker UNT har varit i kontakt med har nämligen valt att plocka bort engångsgrillarna ur sortimentet.

25 april 2019 17:18

Den 18 april gick brandförsvaret ut med att de avråder från eldning i Uppsala. Dock råder det inget eldningsförbud. Men matbutikerna i stan verkar ändå ta det säkra före det osäkra. UNT har pratat med fyra butiker som alla valt att sluta sälja engångsgrillar.

– Vi har inte haft engångsgrillar sedan förra sommaren. Det är jag som valt att göra så eftersom det är torrt och finns brandrisk och med tanke på allt som hände förra sommaren känns det bra, säger Marcus Lungström på City Gross i Boländerna.

Kedjan Willys har gått ut med ett centralt beslut, vilket innebär att i alla län där det råder avrådan från eldning har Willys-butikerna plockat bort engångsgrillar från hyllorna.

– Men även om vi inte var tvungna hade jag valt att inte köpa in engångsgrillar. Min personliga åsikt är att det är jättebra att inte sälja grillar, säger Mats Johansson som är butikschef på Willys i Gränby.

För Hemköp i Svava tog det lite längre tid innan engångsgrillarna plockades bort.

– Vi gjorde det igår kväll, säger Hemköps butikschef Jenny Nedemark.

Och på Nelins i Stabby har de inte aktivt valt att plocka bort grillarna, men köpte inte in några nya när de sålt slut.

– Med tanke på förra året känns det rätt att inte köpa in nya engångsgrillar så nu har vi inga i butik, säger Nelins butikschef Kim Fredriksson.

Läs också: Stora butiker slutar sälja engångsgrillar

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Stiller