Efter branden – Nu går ugnen het inför påsken

I november brann ugnen nästan upp. Nu har Roslagsbröd fått igång produktionen igen och bakar bröd så det ryker om det.

Rickard Holmström, ägare av Roslagsbröd sen oktober

Rickard Holmström, ägare av Roslagsbröd sen oktober

Foto: Zackary Dratwa

Gimo2024-02-16 05:00

På grund av branden förlorade de mycket verksamhet under jultiderna, en tid då många Uppsalabor gärna äter knäckebröd.

– Fabriken stod helt stilla från 11:e november - 24:e januari, men under den tiden förberedde vi inför murarnas renovering, säger Rickard Holmström, ägare av Roslagsbröd.

Nu är det full fart inne i lokalen, ugnen går het och enligt Rickard Holmström är målet att bygga upp ett brödlager inför påsken.

– Vi vill fortsätta öka vår produktion och vårt lager, vi har en plan att bygga en ugn till men vet inte om vi har plats för det.

Roslagsbröd har funnits sedan 1922 och deras kända knäckebröd har bakats i samma fabrik sen 1940-talet.

undefined
Rickard Holmström, ägare av Roslagsbröd sen oktober
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!