Prisbelönt krögare leder restaurang

Det blir krögaren Jonas Dahlbom som kommer att ansvara för verksamheten på den nya fiskrestaurangen Furuvik Havskrog vid Furuvik Havshotell.

Ansvarig. Krögaren Jonas Dahlbom kommer att ansvara för verksamheten på den nya fiskrestaurangen Furuvik Havskrog vid Furuvik Havshotell.

Ansvarig. Krögaren Jonas Dahlbom kommer att ansvara för verksamheten på den nya fiskrestaurangen Furuvik Havskrog vid Furuvik Havshotell.

Foto: Kjell Sjöberg

Furuvik2018-02-19 11:03

Jonas Dahlbom är en meriterad kock som vunnit tävlingen Årets kock, deltagit Kockarnas Kamp på TV, varit med att tagit fram Nobelmiddagen 2016 samt prisats för sina fisk- och skaldjursrecept i flera stora tävlingar. Han har sedan 2016 arbetat med restaurangverksamheten på Gröna Lund, som ingår i samma företagsgrupp som Furuvik.

– När jag fick frågan var det självklart att tacka ja. Jag har jobbat med fisk och skaldjur i 20 år i Göteborg, det är min mest naturliga matlagning, säger Jonas Dahlbom i en kommentar på Furuviks hemsida.

Planen är att den nya restaurangen ska öppna den 19 maj i år, när övriga parken öppnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om