Kvinna gömde sig på balkongen när tjuvar kom

Mitt på dagen tog två män sig in en lägenhet i Valsta där en kvinna och hennes dotter bor. Dottern hörde när de bröt sig in i lägenheten och hon gömde sig på balkongen och ringde sin mamma.

Dottern hörde när tjuvarna bröt sig in i lägenheten och hon gömde sig på balkongen och ringde sin mamma.

Dottern hörde när tjuvarna bröt sig in i lägenheten och hon gömde sig på balkongen och ringde sin mamma.

Foto: Jeanina Santiago/Arkiv

Fängelse2019-12-04 07:00

Händelsen ägde rum på hösten 2019. Någon knackade på lägenhetens dörr. Dottern brukar inte öppna dörren när det ringer på om hon inte fått meddelande om besök. Och det gjorde hon inte heller denna dag. 

Men det fortsatte att ringa. Senare hörde hon att det drogs i dörren och att det knakade ifrån den. Hon fick panik, ringde mamman och gömde sig på balkongen. Där hörde hon hur tjuvarna rotade runt och kastade saker. Hon uppskattar att inbrottet pågick i tio minuter. 

Hon hade änglavakt. En vän till familjen en vän till familjen hade fått ett samtal och kom till lägenheten, och sprang efter tjuvarna. Dessutom var det en civilklädd polis som befann sig nära adressen och även han följde efter tjuvarna och lyckades fånga en av dem. 

Tjuvarna kastade ifrån sig en väska som de tagit från lägenheten. Den innehöll parfymer, smycken, legitimation, en plånbok och souvenirer som tjuvarna hann ta med sig. I väskan hittade polisen också en kofot som använts för att öppna dörren till lägenheten. 

Den äldre tjuven förnekade att han var inne i lägenheten, men hans skoavttryck hittades på golvet. Han döms nu till fängelse i sex månader. 

Hans kompanjon, som bara är 19 år, fick villkorlig dom och 40 dagsböter.

De båda döms för grov stöld. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!