Brand i flerfamiljshus - en till sjukhus

Det brann i ett flerfamiljshus i Enköping på fredagsförmiddagen. En person fick föras till sjukhus. Vad som orsakat branden är oklart.

Flera brandstyrkor kallades till platsen.

Flera brandstyrkor kallades till platsen.

Foto: Anders Jagemo

Enköpings kommun2019-11-08 11:18

Larmet till SOS om branden på Kryddgårdsgatan i Enköping inkom 10.46 på fredagsförmiddagen. Flera brandstyrkor skickades till platsen.

Det var en lägenhet på bottenvåningen i ett tvåvåningshus som börjat brinna, med rökspridning i övriga fastigheten.

– Där det brann i lägenheten har de sett lågor, sa Tommy Wållberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral strax efter larmet.

Monica Asplund bor på en gata i närheten av det brandhärjade huset. Hon och hennes man hade precis börjat på förmiddagsfikat när de såg röken, berättar Monica Asplund.

– Min man trodde röken kom från skorstenen, men sedan tittade vi ut genom fönstret och såg att det bolmade ut rök från bottenvåningen på huset här över vägen, säger hon.

Boende i flerfamiljshuset fick evakueras och en person fördes till sjukhus. Räddningsledaren Robert Björklind har inga uppgifter om personens skador. Men troligtvis rör det sig om rökskador, enligt räddningstjänsten. 

Vid 11:30 var lägenhetsbranden släckt och räddningstjänst undersökte om branden spridit sig till tak och vind. Vad som orsakat branden är oklart i nuläget. 

– Vi gick in i lägenheten och släckte snabbt. Sedan arbetade vi på taket med branden på vinden, där det brann vid imkanalen, säger Robert Björklind.

De materiella skadorna har i stort sett kunnat begränsas till lägenheten där branden började. 

Efter släckningen såg brandpersonalen till att ventilera ut rök ur huset.

Brandpersonal undersöker om elden spridit sig.
Brandpersonal undersöker om elden spridit sig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!