”Vi är glada och stolta idag”

Vid Lasarettet i Enköping togs beskedet om rankingen bland landets sjukhus emot med glädje på onsdagen.

23 januari 2019 14:30

– Vi är väldigt glada och stolta idag över att vi klättrat till plats sex i rankingen. Vi har fantastiska medarbetare och chefer som gör ett väldigt bra jobb och det här skapar stolthet på arbetsplatsen, säger Eva Telne förvaltningsdirektör vid Lasarettet i Enköping.

Lasarettet i Enköping rankas på plats sex av 25 mindre sjukhus under 2018. En förbättring från tidigare år då man låg utanför topplistan och alltså var orankade.

Läs om rankingen här: Lasarettet på topp tio-listan.

Flera faktorer tror Eva Telne gör att Lasarettet klivit uppåt i rankingen.

– Det är ett långsiktigt arbete med fokus på kvalitet i vården och patientsäkerhet. Det finns en anda av vilja till utveckling som sitter i väggarna och enligt de medarbetarenkäter som gjorts är det en arbetsplats som man trivs på.

Rankningen bygger på sju huvudkategorier: Medicinsk kvalitet, tillgänglighet, hygien, patientenkäter, trycksår, överbeläggningar och ekonomi. Inom kategorierna bedöms olika delområden.

För Lasarettets menar Eva Telne att det handlar om en mix av bra resultat inom flera kategorier.

– Vi har goda resultat exempelvis inom hygien, bemötande , överbeläggning samt att vi har en ekonomi i balans. Nu ska vi titta noggrannare på de olika variablerna för att se vad vi kan bli ännu bättre på, säger hon.

Topplistan för Sveriges bästa mindre sjukhus, med akutmottagning dygnet runt ser ut så här: 1 Oskarshamns sjukhus, 2 Capio S:t Görans sjukhus, 3 Norrtälje sjukhus, 4 Lasarettet i Motala, 5. Bollnäs sjukhus, 6 Lasarettet i Enköping. Totalt bedömdes 19 sjukhus i kategorin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund