Vattenläcka och strömlöst hos EHB

En vattenläcka i EHB:s fastighet på St Larsgatan orsakar problem med vatten- och strömförsörjningen i hela kvarteret Älgen.

17 maj 2019 10:19

Vattenläckan uppstod i ett rör på andra våningen under natten till fredag och vatten rann ut i garaget i fastigheten på St Larsgatan 3.

– Det har varit kaos under natten och morgonen men vi har fått dit elektriker och rörmokare som arbetar för fullt med problemet, säger EHB:s fastighetschef Lena Pettersson på fredagsmorgonen.

Vattenläckan har påverkat el-ledningarna och det var på morgonen strömlöst i huset, dock inte inne i lägenheterna. Det påverkade hissar och dörröppningarna till huset och garaget som öppnas med så kallade tags och bilar kunde inte köras ut garaget.

– Vi ställde upp garagedörrarna, alla ytterdörrar ska låsas upp automatiskt om det blir strömlöst, säger Lena Pettersson.

Flera lägenheter på plan ett och två kan ha fått vattenskador och fuktmätningar ska göras hos sex hyresgäster.

Vid tiotiden på fredagsförmiddagen var strömförsörjningen till fastigheterna på bland annat St Larsgatan, St Olofsgatan och Fjärdhundragatan igång igen och hissarna fungerade. Vattnet kom tillbaka vid två-tiden på eftermiddagen.

– Jag har precis hjälpt en äldre man med rullator att komma ut och behöver man hjälp kan man höra av sig till oss, säger Lena Pettersson.

Vattenläckan var då ännu inte lagad.

– Men jag tror vi kan göra en tillfällig lösning så att fastigheten har vatten över helgen, säger Lena Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund