Streetdance och musik med riv i

En bred blandning underhållning med både dansshow och artister av olika slag roade publiken under säsongsfinalen av Måndagskväll.

22 juli 2019 21:51

Den som var ute i god tid för konsertkvällen kunde se ett dansant genrep inne i Skolparken en bit från scen. Isabel Axnér som driver dansskolan Street Feet, dirigerade runt ett trettiotal unga strax före showtime.

– Det är deltagarna i sommarens dansläger som ska visa danserna de fick lära sig i början av sommaren. Det har blivit en tradition att dansa på Måndagskväll.

Och visst satt stegen som de skulle. Som kvällens första framträdande visades energisk show- och streetdance upp inför en glad publik.

Näst påtur stod 16-åriga Amanda Ilic från Grillby som bjöd på covers. Vanligtvis sjunger hon gärna favoriten Adele, men nu på scen blev det Bruno Mars och Petra Marklunds höjdare "Händerna mot himlen". Det bästa med att stå på scen var rampljuset berättade hon ärligt innan hon gick upp.

– Jag älskar att stå i centrum och att se hur folk blir glada. Men det är lite mer nervöst när det är så många man känner i publiken.

Efter attbröderna Martin och Anders Wennerberg rivit av några akustiska Cornelis-klassiker blev det så tur för Frida Braxell och hennes band att äntra scenen som kvällens huvudakt och säsongens sista artist. Den trogne radiolyssnaren känner säkert igen hennes låt "Jag skall bara älska dig en liten stund" som hon vunnit Upplandsdelen av P4 Nästa med.

– Det är hedrande att spela här. Jag brukar turnera på somrarna och missar Måndagskväll, men nu klaffa det, säger hon.

Det blev ett brett axplock ur den tre skivor djupa diskografin, allt från en svängig country-surf-låt om att hamna i helvetet (!) till en starkt relaterbar inledande låt om att känna sig ensam. En låt hon skrev när hon bosatte sig i Enköping för tre år sedan.

– Jag brukar blanda lite av det som publiken vill ha och jag känner efter lite före. Jag kollar det mest lyssnade av mina låtar på Spotify, säger hon och skrattar.

Och för den som tycker att den dryga en och en halv timme långa kvällen gick alldeles för fort: var lugn, ett år går fort och snart sitter vi alla i Skolparken igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Dahlbäck

Ämnen du kan följa