Startar upprop för fler hundparker

Madeleine Brevik har startat en namninsamling för fler hundparker i Enköping där hundarna kan springa fritt. "Idag finns bara en. Den är bra, men det behövs fler", säger hon.

14 augusti 2019 21:00

Milu, en åtta månaders Shi Tzu nakenhund flåsar glatt när han dyker upp vid Enköpings enda hundpark som ligger bortom Återbruket, vid reningsverket. Det har tagit valpen och hans matte Madeleine Brevik nästan 40 minuter att gå från Romberga där de bor.

– Det är lite långt för en valp att först gå 40 minuter, rastas i femton och sedan gå tillbaka. Och har du inte bil eller har svårt att röra på dig är det för långt att ta sig hit, säger Madeleine Brevik och klappar om Milu.

Efter samtal med andra hundägare har Madeleine Brevik startat en digital namninsamling för att få kommunen att ordna fler hundparker. Efter en knapp vecka har den fått cirka 30 underskrifter.

– Det finns nästan 5000 hundar i Enköping men bara en hundpark att rasta hundarna i. Det räcker inte, säger Madeleine Brevik.

Hon föreslår därför att ytterligare en hundpark ställs i ordning och ger förslag på en mindre gräsyta med ett övergivet fotbollsmål på vid Lillsidan.

– Vi är rätt många hundägare som bor i det området och behöver en som ligger närmre, säger Madeleine Brevik.

På kommunens hemsida står det att "I Enköping kan du och din hund trivas". Räcker det med en hundpark?

– Jag kan hålla med om att en hundpark inte räcker och jag tycker att det här ämnet är ett utmärkt medborgarförslag, säger Ingvar Smedlund, kommunalråd (M).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristin Karlsson