Stammisar och turister möts i hamnen

Restaurangchef Åsa Siveland vill att de som besöker Hamnmagasinen i Enköping ska få flera upplevelser på köpet. "Man ska kunna hänga här en stund", säger hon.

18 juli 2019 18:00

Åsa Siveland driver Hamnmagasinen för sjunde året tillsammans med maken Larry.

Krögaren har en önskan om att hamnen ska vara en mötesplats. Hamnmagasinen består inte enbart av en restaurang, utan även av fik, glassbod, presentbutik och galleri. Dessutom attraheras många besökare av själva närheten till vattnet, att kunna sitta stilla och betrakta Enköpingsån.

Uteserveringen längs med ån är nog det som de flesta förknippar Hamnmagasinens med. Där är det trubadurkvällar på onsdagar och grillkvällar på fredagar och lördagar.

– Vi kör trubadurkvällarna efter midsommar till och med i augusti. De är väldigt omtyckta, berättar Åsa Siveland.

Om vädret sviker eller om man föredrar det, så finns det även sittplatser inomhus. På övervåningen drivs restaurangen, med plats för 70 personer, långt in på höstarna. På restaurangens nedre våning finns plats för 20 sittande gäster.

Dessutom serveras liksom tidigare jular julbord på övervåningen.

– Då har vi fullt här. Julborden har verkligen etablerats under de år som vi har kört dem, säger Åsa Siveland..

Hamnmagasinen har ett 30-tal på lönelistan varav 25 jobbar heltid. Åsa Siveland har tidigare ansvarat för en större restaurang på Avenyn i Göteborg. Hon är stolt över den lilla krogen i hamnen i Enköping.

– Vi har många stammisar som är väldigt glada när de kommer då vi öppnar i maj. Det är kul att få den responsen. Men det är också många turister bland besökarna och från dem får vi mycket beröm, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo