Så ska karnevalens tåg gå

Det blir en annan rutt än förra gången för lördagens karnevalståg. Priser väntar på de bästa. "Nu vill vi bara att alla kommer och går med i tåget", säger Isabel Axnér.

21 augusti 2019 18:00

Karnevalen är evenemanget som länkar samman två andra stora event (Lattjolajban-lördag och Kulturer i möte) i centrala Enköping på lördag.

Karnevalståget kommer att börja gå klockan 13 från fordonsprogrammet på Westerlundska gymnasiet, samma startplats som för det årliga studenttåget. Tåget går Torggatan till rondellen, där det tar av till Östra Ringgatan, sedan in på Källgatan och vidare till Stora torget.

På torget (där Lattjolajban-lördag arrangeras) får deltagarna göra några extra krumbukter för att blidka juryn.

Sedan går tåget vidare längs Kyrkogatan till Skolparken (hemvisten för Kulturer i möte).

Karnevalsarrangörerna Mats Nordgren och Isabel Axnér berättar att det finns tre priser för karnevalsdeltagarna som därefter kommer att delas ut under det pågående Kulturer i möte. Bästa grupp kommer att få 5 000 kronor, ett specialpris på 3 000 kronor har också instiftats och bästa individuella kostymering/uppträdande i tåget får 1 500 kronor.

Karnevalståget förra året bestod av 250 deltagare. Det eller lite fler hoppas arrangörerna på för årets upplaga. Betydligt fler kantade gatorna och tittade på ifjol.

– Det var så mycket folk ute. Jag vet inte när jag har sett så många tidigare, berättar Isabel Axnér.

Nu hoppas arrangörerna att några av åskådarna går över till andra sidan och deltar.

– Vi ser gärna att man föranmäler sig så att vi vet var vi ska placera in folk i tåget, men de får gärna också bara komma ner, berättar de.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo

Ämnen du kan följa