På onsdag 5 juni är det studenten både i Enköping och i Bålsta. Studenterna i Enköping kommer att börja gå i studenttåget från Westerlundska gymnasiet till Skolparken exakt samtidigt som studenterna i Bålsta gör sitt utspring ur Fridegårdsgymnasiet. Klockan 12 är tidpunkten att lägga på minnet för den som vill bevittna studenttåg eller utspring.

I Enköping börjar kortegen med skrindor och flak att rulla ungefär klockan 13.

Polisen kommer att kontrollera säkerheten på ekipagen och även tillse att det inte finns kränkande texter på flaken. Kränkande budskap tas bort och anmäls, enligt polisen.

Artikelbild

| Konfetti är inte tillåtet på studentflaken.

Till säkerhetskraven hör att det ska finnas en flakvärd på varje flak. Värden ska vara minst 21 år och kommunicera med föraren, så att den snabbt kan agera vid en olycka eller ett olyckstillbud.

Kortegen genom Enköping går längs följande slinga: Västra Ringgatan, Torggatan, Fjärdhundragatan, Källgatan, Kyrkogatan, Tullgatan och tillbaka till Västra Ringgatan.

Det är förbjudet att dricka alkohol i hela det område där slingan med studentflak går genom stan. Om det förekommer alkohol på ett flak kan polisen stoppa fordonet och anmäla överträdelsen mot alkoholförbudet.

Dessutom gäller konfettiförbud på fordonen, enligt Westerlundska gymnasiet.

Studentflaken ska vara tillbaka till Skolparken klockan 14 för att studenterna ska få tid till att fira sin stora dag tillsammans med anhöriga och vänner.

I Bålsta blir det karnevalståg genom centrum efter utspringet. Där avgår sedan studentflaken från Gröna Dalens parkering runt klockan 13.30.