"Regeringen kommer att hålla i fyra år"

Jesper Englundh (S), oppositionsråd i Enköping, tycker att det känns jättebra att riksdagen till slut valde Stefan Löfven till statsminister.

18 januari 2019 11:26

– Det känns naturligtvis jättebra, bra för Sverige och bra för Socialdemokraterna, säger han.

Samtidigt tillstår han att överenskommelsen med C, L och MP "inte är socialdemokratisk politik till fullo".

– Men jag känner mig väldigt trygg med att vi kommer att ha socialdemokrater och miljöpartister som kommer att styra departementen i regeringen.

Jesper Englundh tror att den långa tid som gått mellan riksdagsvalet och valet av statsminister inte kommer att finnas kvar så tydligt på folks näthinna när det blir val nästa gång, om regeringen visar handlingskraft och genomför god politik, vilket han räknar med.

– Men det är klart att partierna har visat på att det har varit svårt att bilda en regering och att folk är besvikna på det.

Från den 73-punktsuppgörelse som har träffats mellan S, MP, L och C är han bland annat positiv till införandet av familjeåterförening.

– Man måste vara tillsammans med nära och kära för att kunna fungera som människa.

Enligt Jesper Englundh kommer den nya regeringen att hålla tiden ut, trots att den inte har egen majoritet ens med stöd från C och L.

– Det krävs att alla de andra partierna: Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, går emot för att fälla regeringen. Den kombinationen känns omöjlig. Den här regeringen kommer att hålla i fyra år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo