Polisen: De rånade Ica Bergvreten

Nu släpper polisen bilder på de två personer som rånade Ica Bergvreten den 18 november. "Vi griper efter halmstrån", säger förundersökningsledaren Andreas Fager.

14 december 2018 15:45

Polisens tidigare teorier har inte lett vidare. Därför hoppas Andreas Fager nu på hjälp från allmänheten med att identifiera gärningsmännen på bilderna från butikens övervakningskameror.

– De har ju masker för ansiktena men kanske kan kombinationen av kläder, skor, längd och hållning väcka minnen hos någon, säger han.

Bilderna är tagna på butikens baksida när de två personerna tog sig in genom personalingången. De tvingade sedan personalen under knivhot att låsa upp, slå av larmet och ta fram kontanter och cigaretter.

Rånet betecknas som grovt då personer hotades med kniv. Ingen skadades dock fysiskt.

Hur mycket pengar rånarna kom över vill Andreas Fager inte avslöja men han säger att det rör sig om en "ansenlig summa".

– De båda lär alltså ha massa pengar att röra sig med, konstaterar han.

Polisen tror att gärningsmännen är från närområdet. Vittnen har ser dem ge sig iväg på varsin cykel mot Fanna.

– De har lokalkännedom. Spontant känns det inte heller som att man kommer på cykel om man ska ge sig av från stan, säger han.

Alla typer av iakttagelser är av intresse för polisen, säger han.

– De kan ju ha setts cyklandes före rånet. Har man sett två personer cykla runt klädda som de på bilderna så får man gärna höra av sig till oss på telefonnummer 114 14.

Tidpunkten det handlar om är kvällen den 18 november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anette Östlund