På plats för att svara på frågor fanns Therese Lindgren och Henrik Sundberg, säsongsanställda trädgårdsmästare.

– Det är första säsongen jag arbetar här, och jag hade hört att marknaden är välbesökt men det är faktiskt ännu mer än jag trodde, säger Henrik Sundberg i en paus mellan besökare med frågor om allt från befarade sjukdomar på växter till var en viss växt bör placeras.

Under tiden lovar Therese Lindgren att hjälpa en kund få tag på en särskild sorts ros som hon sökt tidigare men inte hittat och gärna vill kunna plantera vid sin sommarstuga.

Artikelbild

| Trädgårdsmästarna Susanne Hedelind, Sala t v, och Ulrika Karlsson, Västerås med trädgårdshortensia i famnen t h, fyndade på plantskolan.

I en gång några plantbord bort går väninnorna Ulrika Karlsson från Västerås och Susanne Hedelind från Sala. Ulrika bär en stor planta på armen:

– Ett makalöst fynd, trädgårdshortensian Twist & Shout till hälften av det pris jag sett på andra håll, säger hon.

Susanne Hedelind har också hittat plantor, om än mindre i omfattning:

– Några spetsmössor i en färg jag inte har tidigare, säger hon.

Artikelbild

| Några av sensommarmarknadens alla besökare.

Bland buskplantorna står Alexander Hellström med sonen Ragnar i bärstol på ryggen. De kikar efter bärbuskar:

– I första hand gula krusbär, men gärna också vinbärsbuskar till trädgården hemma i Enköping, säger Alexander Hellström.

Artikelbild

| Henrik Sundberg och Therese Lindgren hann skola om några plantor ibland mellan frågorna från alla besökare.

Kön till kassan ringlade sig genom hela butiken fram till plantskolans ägare Karl-Åke och Margareta Pettersson men trängseln dämpade inte humöret på besökarna.

Totalt 35 utställare fanns med vid marknaden och där erbjöds allt från trädgårdsprydnader via honung och vantar till olivolja och hudkräm.