Parkering vid planer stängs

Cementklumparna har dragits undan, p-skyltarna är borttagna och alla avskiljare av trä står i en rad längst ned på parkeringen.

17 april 2019 12:09

Lagom till bollsporternas seriespel på Korsängens konstgräs- och naturgräsplaner så stänger kommunen parkeringsplatsen bakom gymnasiet.

Orsaken är att det ska ha förekommit stölder av parkeringsskyltar och att det varit flera fall av skadegörelse på platsen.

Det bekräftas av Annika Westerberg, kommunikatör på samhällsbyggnadsförvaltningen, som senare på onsdagen skickade ut en information efter ett möte med flera förvaltningar inblandade tidigare på morgonen.

Att parkeringen stängs ska, enligt kommunen, också vara en säkerhetsfråga.

Vid välbesökta träningar och matcher kommer inte räddningsfordon fram på grund av felparkerade bilar och bussar.

Nu ska kommunen beställa nya skyltar och i framtiden öppna parkeringen på prov igen. Till dess så riskerar fordonsägare som trotsar förbudet böter.

Men kommunen är självkritisk till att beslutet om avstängning skedde utan tydlig information.

– Vi inser nu att vi borde ha informerat i god tid innan avstängningen av parkeringen som skedde igår kväll den 16 april. Det tar vi verkligen till oss, säger Magnus Synnerfalk, säkerhetsansvarig på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Vid ett 20-tal tillfällen ska det, enligt kommunen, ha skett olika former av skadegörelse vid parkeringen intill konstgräsplanen och rugbyplanen.

Kommunen hänvisar nu idrottsutövare och publik till andra parkeringar, främst de "i anslutning till Bahcohallen" och "kvällstid vid Westerlundska gymnasiet entré".

I samband med avstängningen ska kommunen också, enligt uppgift till tidningen, förtydliga avgränsningen mot cykelbanan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand