Ny optikerbutik öppnar i centrum

Enköping får ännu en glasögonbutik och optiker. Det är butikskedjan Synsam som etablerar sig i centrum.

11 juli 2019 18:00

Handeln i centrum är en fråga i ständig fokus. Flera butiker har eller kommer att lägga ner inom den närmsta tiden, JC, My Store och Johanssons Kök och Presentbutik som stänger nästa vår. Men samtidigt öppnar det även nya butiker.

Ett nytt tillskott blir Synsam som i slutet av september räknar med att öppna en butik i Enköping.

– Det är en etablering vi länge önskat att göra så vi är mycket glada att vi har hittat rätt läge för att möta våra kunder här, säger Jenny Fridh, kommunikationschef vid Synsam Sverige.

Butiken ska ligga på Kungsgatan 20, i den lokal som Specsavers håller till i idag. Specsavers kommer från mitten av augusti att finnas i lokalen vägg i vägg, i kommunikationsbyrån Idéer med meras tidigare lokal.

Frågan om detaljhandelsdöden i städernas centrum är inte något som oroar Synsam.

– Vi satsar på butiksupplevelser i kombination med digitala möten med våra kunder, säger Jenny Fridh.

Idag finns redan fyra optikerbutiker i Enköping. Vid föreningen Enköping Centrumsamverkans senaste styrelsemöte framkom oro från andra aktörer över risken att det kan bli överetablering när det finns så många butiker inom samma bransch i en liten stad

Föreningen konstaterade då att det råder fri konkurrens och att man därmed inte kan göra något åt frågan om eventuell överetablering.

Vid Synsam är man övertygad om att det finns en marknad för ytterligare en optiker i Enköping då behovet av ögonhälsa växer i hela landet.

– Vårt koncept skiljer sig från våra konkurrenter och vi har ett annat sortiment, säger Jenny Fridh.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund