”Nu väntar vi på nyval!”

Inte ett överraskande resultat av statsministeromröstningen men inte något som Bo Reinholdsson, Kristdemokraterna i Enköping, är nöjd med.

18 januari 2019 11:45

– Något annat var inte att vänta med två svikarpartier som blivit lurade in i en överenskommelse. Nu väntar vi på att regeringen fälls så att vi får ett nyval, säger Bo Reinholdsson.

Ett nyval menar han skulle gynna Kristdemokraterna men även Sverigedemokraterna.

– Och inte mej emot. Det var idioti att inte föra samtal med dem, de har 20 procent av rösterna och man borde ha samtalat med dem, säger Reinholdsson.

Många besvikna väljare från C och L menar han nu kommer att stödja KD.

– De löften som gavs om en borgerlig regering sveks, ingen tvekan om det. C och L måste krypa till korset om vi ska få en allians igen, vill man ha en borgerlig framtid kan man inte hålla på socialdemokraterna, säger han.

Den långdragna processen med att bilda en ny regering tror han har påverkat förtroendet för politiker mycket negativt bland väljarna.

– Det är ju väldigt konstigt när man vid valet lovar att hellre äta upp sin högersko än att rösta med socialdemokraterna. De säger att de tar sitt ansvar nu, men varför gjorde man inte det då? Jag tycker att KD och Ebba Busch Thor framträtt med kraft och konsekvens, min uppfattning är att vi gjort vårt i frågan men att andra svikit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund