Nordiadagen var genrep inför jubileet

Nordiadagen firades under söndagen på Skogsvallen. Dagen var bara ett litet smakprov inför nästa års stora firande för IK Nordia – då föreningen fyller 50 år.

18 augusti 2019 19:00

Mycket kretsade kring fotboll under Nordiadagen. Det spelades matcher mellan flera av Nordias pojk- och flicklag och Åsunda, UNIK och Håbo. Som dessert avslutades matchprogrammet med division 6-mötet mellan Nordia och Örsundbro.

Men den här dagen var det också en hel del kringaktiviteter på Skogsvallen. Det bjöds på hoppborg, ansiktsmålning, bouleturnering, skogsträning och lekklassikern "under hökens vingar". Inne i Nordiahallen var det loppis.

Håkan Lindh, ordförande för IK Nordia, var nöjd med dagen vid tidningens besök. Han tyckte att det var ett bra drag att ta med kringaktiviteterna i programmet.

– Det är verkligen en familjetillställning, sa han.

– Den här dagen är också ett litet test för att se vad vi ska utnyttja nästa år då vi fyller 50 år, fortsatte han.

50-årsfirandet kommer att ske på lördagen och söndagen helgen efter midsommar. Håkan Lindh hoppas att dagar som Nordiadagen och nästa års jubileum kan bidra till tillväxten till klubben.

– Det är inte lätt att hitta människor som vill engagera sig ideellt i föreningslivet. Vi har även svårt att få ihop spelare från tonåren och uppåt. Det är synd för föreningen och det är synd för ungdomarna också, säger han.

För andra året delade Lions Club Grillby (som var medarrangör till dagen) ut Nordiastipendiet. Den här gången fick ledarna Tobias Olsson och Patrik Renman dela på stipendiet. De fick varsitt diplom och 2 500 kronor var.

Stipendiet blir en välkommen morot för ledarnas slit och engagemang för ungdomarna i klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo