Kutic kämpar för barnens skull

En tidigare arbetsgivares miss gjorde att familjen Kutic utvisades från Sverige och Enköping. Nu är familjen tillbaka i Enköping, på turistvisum, och hoppas få nya arbets- och uppehållstillstånd.

27 april 2018 16:00

EP har tidigare berättat om familjen Kutic öde. Vedran Kutic fick inte sitt arbetstillstånd förlängt efter några mindre avvikelser från kollektivavtalet hos en tidigare arbetsgivare. Överklaganden till Migrationsdomstolen och sedan Migrationsöverdomstolen hjälpte inte. Det hjälpte inte heller att över hundra Enköpingsbor förra sommaren gick en protestmarsch för att familjen skulle få stanna. Migrationsverkets beslut stod fast.

Tidigare i veckan kom familjen tillbaka till Enköping. De har turistvisum i 90 dagar och får inte arbeta. Nu står familjens hopp till att de ska få nya uppehålls- och arbetstillstånd.

– Vi kan stanna till ungefär den 20 juli. Men vi hoppas att ett positivt svar kommer tidigare än så, berättar Vedran Kutic.

– Nu är det bara att vänta, ingenting annat. Varje sekund känns som en minut och varje minut känns som en dag, säger han om väntandet på beskedet.

Vedran och hustrun Ljubica Kutic har inte gett upp, trots att de är besvikna över utvisningen.

– Nu är jag ganska besviken på allt som hände. Jag är straffad utan att ha gjort något fel, säger han.

– Jag och min fru tänker på barnen. Vi har sagt att vi fortsätter att kämpa för att skapa deras framtid här.

De två barnen har rotat sig i skolan i Enköping och det skulle skapa stora svårigheter för barnens utveckling med skolgång i Serbien, enligt Vedran Kutic.

– Jag har även kontakt med min firma. De väntar på mig. De behöver mig och jag behöver dem. Det är likadant med min frus salong, berättar Vedran Kutic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo