Kultur gör gott för både kropp och själ

Kropp och rörelse är temat i årets kulturvecka för alla som startar på måndag.

10 november 2018 13:00

Det är 23:e året som Kulturveckan för alla arrangeras, med lättillgängliga aktiviteter som alla kan förstå. Och det är en vecka späckad med olika spännande aktiviteter som bjuds i år.

Varje år jobbar man med ett speciellt tema, förra året var det känsla och i år är temat kropp och rörelse. Flera dansworkshops arrangeras och i skatehallen vid Ungdomens hus kan man prova på skateboardåkning eller kickbike

Det blir teckningsutställning på biblioteket och här visar även deltagarna vid Mo Gårds konstverkstad i Lidingby sina alster i en egen utställning.

Westerlundska gymnasiet särskoleelever har vernissage på en fotoutställning där de jobbat med rörelse i sina bilder. Hos studieförbundet Vuxenskolan kan man skapa en stor bild tillsammans och på Enköpings museum får man se och röra vid olika historiska föremål.

Teater Stjärnskott har flera föreställningar med sin uppsättning Cirkusbröder och Östra Teatern sätter upp den hyllade föreställningen Skuggsyskon på biblioteket, som handlar om hur det är att växa upp med syskon som har funktionsvariation.

På fredagen blir det populärt After work i Omnias lokaler på Badhusgatan med musik av trubaduren Jocke Göransson, då finns tillfälle att dansa, träffa vänner och fika.

I år har Kulturveckotröjan kommit tillbaka och det är en teckning av Wilma Oveström på Enögla särskola som pryder tröjan. Motivet är en instruktion över hur man flossar, en danstrend bland unga.

Hela programmet för Kulturveckan för alla finns på kommunens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund