Kråkan flyttar tillfälligt till Pluto

Öppna förskolan Kråkan evakueras till Pluto.

20 augusti 2019 15:22

Nya problem med kommunens lokaler sätter fart på flyttkarusellen igen.

Nu är det Öppna förskolan Kråkan på Ripgatan 30 på Lillsidan som fått problem med lokalerna. Under våren har personalen uppgett att de inte mår bra, bland annat har man känt problem med luftvägar och ögon och länshälsan har förordat att lokalerna ska undersökas. För att fastighetskontoret ska kunna undersöka vad som orsakat problemen kommer verksamheten att flyttas till Plutos Öppna förskola på Torggatan 4.

All personal i verksamheten, inklusive samarbetet med kuratorer, barnhälsovård och SFI, flyttar med till Pluto.

– Det viktiga är att vi gör det här utifrån att medarbetarna inte mår bra men vi har fått till en bra lösning utan att nalla på kvalitén. Vi är nöjda över att ha kunnat lösa det så här, så att vi inte behöver stänga någon verksamhet, säger Annika Enbom, chef över öppna förskolorna.

Från och med den 21 augusti kommer verksamheterna vid Kråkan att drivas parallellt med Plutos verksamhet i lokalerna på Torggatan.

– Plutos lokaler är stora och vi förlänger öppettiderna vid öppna förskolan. Vi kommer att erbjuda utomhusaktiviteter som barnvagnspromenader och träffar i lekparker. Öppna förskolan är en populär verksamhet och vi får mer och mer besökare, säger Annika Enbom.

Hur länge evakueringen varar är i dagsläget oklart, det är fastighetskontoret som ansvarar för själva lokalen.

Öppna förskolan Pluto ska enligt planerna bara vara kvar på Torggatan till årsskiftet för att ge plats åt bygget av det nya gymnasiet. Ett förslag var att Plutos verksamhet då skulle flyttas till Kråkan. Datum för byggstarten av gymnasiet är dock ännu ej bestämt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund