Kraftig explosion vid frisörsalong

Minuterna efter sista larmet om bilbränderna i Märsta hördes en kraftig explosion. Tekniker från Nationella bombskyddet kommer att undersöka platsen.

Poliser, en hundpatrull och en helikopter fanns på plats i området.

Poliser, en hundpatrull och en helikopter fanns på plats i området.

Foto: Utryckning Uppsala

Märsta2019-10-07 03:47

Robin Nordström, från Utryckning Uppsala, berättar att en explosion ägt rum på Tingvallagatan inte långt ifrån en av parkeringarna där flera bilar brann i Märsta. 

–  Polisen bad mig att gå på motsatt sida för min egen säkerhet då de inte visste vad det var som exploderat, säger han.

Explosionen var så kraftig att en stolpe hamnade på andra sidan vägen. Flera delvis kravallutrustade poliser, en hundpatrull och polishelikopter befann sig i området.

Vakthavande befäl, region Stockholm, Syliva Oldin, säger att det pågår tre förundersökningar om skadegörelse genom brand. Explosionen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Enligt TT har polisen pratat med vittnen som har sett personer springa från explosionsplatsen.

–  Vi misstänker att det är någon form av detonation, säger Sylvia Odin.

06.30 på måndagsmorgonen var brandpersonal och polis fortfarande kvar för att bevaka platsen inför den tekniska undersökning.

– Den tekniska undersökningen kommer att påbörjas någon gång under förmiddagen, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Enligt TT kommer även tekniker från nationella bombskyddet att undersöka platsen där detonationen ägde rum.

Strax efter klockan 02 hördes en kraftig smäll.
Strax efter klockan 02 hördes en kraftig smäll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!