Karneval i strålande sol

Karnevalen 2019 hade visserligen något färre deltagare, men var lika imponerande och lika uppskattat av Enköpingsborna som förra årets upplaga.

24 augusti 2019 18:40

Flest deltagare hade Street Feet som dansade sig genom stadens gator till Skolparken till tonerna av Lejonkungen, men karnevalstruppen från Enköpings ridklubbs ungdomssektion lät sig såväl höras som ses trots att de var färre. Den stora hästen, om än konstgjord, gjorde sitt till för synligheten.

- Några föreningar har av olika skäl tvingats hoppa av från karnevalståget och det är tråkigt förstås. Vi vill ju att det här ska vara ett tillfälle för många olika föreningar att visa upp sig och värva fler medlemmar, sade Street Feets Isabell Axnér.

Hon är en av initiativtagarna till den återupptagna karnevalstraditionen och hennes dansare i olika åldrar deltog med liv och lust i karnevalståget såväl i år som förra året.

Några fristående karnevalsdeltagare kom också till samlingen vid gymnasiet, och hälsades förstås välkomna av arrangörerna. Häxorna, farmor Margareta Rosendahl och barnbarnen Agnes och Olivia Buråker, med toppiga svarta hattar och svarta klädnader var tre av dem:

- Det är roligt att en karneval ordnas och då får man också passa på att klä ut sig och vara med, sade Margareta Rosendahl, och flickorna nickade bifall.

ERK tog täten i karnevalståget som gick via Stora torget där Lattjolajban-lördagen pågick för fullt och där juryn satt, och vidare till Skolparken.

Juryn kom efter ett par timmar fram till att häxorna skulle få pris för bästa kostym, 1500 kronor, andrapriset på 3000 kronor gick till ERK:s ungdomssektion och förstapriset, 5000 kronor till Street Feet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Lille